Sari Kuitunen opastaa Voi hyvin -leirillä johonkin uuteen ja parempaan

Hyvinvointivalmentaja Sari Kuitunen toimii tulevaisuusoppaana Ratsastuskeskus Villien Voi hyvin-leireillä kesällä 2024. – Joskus täytyy pysähtyä, jotta oivaltaa uutta. Tämän leirin jälkeen näky on kirkkaampi, mitä kukin omalta elämältään haluaa ja miten sinne pääsee, Kuitunen lupaa.
Voi hyvin -leirillä myös hevostellaan, joogataan, saunotaan, herkutellaan ja levätään.

Voi hyvin -leirien tavoitteena on lisätä osallistujien hyvinvointia ja löytää uusia näkökulmia elämään ja arkeen.
– Hetken pysähtyminen arjen keskellä on luksusta ja juuri se on tarjolla leirillä. Osallistujat saavat mahdollisuuden tarkastella omaa elämää ja sen eri osa-alueita etenkin vahvuuksien ja kuormittavuuden näkökulmasta, Sari Kuitunen sanoo.
– Tavoitteena on, että yhdessä valmentajan kanssa pysähtymisen ja prosessoinnin avulla jokainen saa yhteyden kehoon ja mieleen, tunnistaa vahvuuksiaan ja omassa elämässä olevia kuormituksia.
– Sen jälkeen voi asettaa leirin aikana prosessoitavan oman tavoitteen, jonka kautta voi löytyä jotain aivan uutta.
Oivalluksia puretaan leirillä yhdessä ryhmän kanssa. Kuitusen mukaan jaetut oivallukset voivat auttaa myös muita ja näin saa myös peilin omille ajatuksilleen.
– Lisäksi tarkastelemme stressiä ilmiönä, missä se näkyy ja millaiset vaikutukset toksisella stressillä on omaan hyvinvointiin. Teemme myös stressinpurkuharjoituksia, Kuitunen lupaa.

Kaikille hyvä
Sari Kuitunen on koulutukseltaan Ylempi amk sairaanhoitaja, työnohjaaja sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.
– Olen tehnyt suurimman osan työurasta (19v) kriisityön saralla ja teen työnohjauksia ja lyhytterapiaa. Hyvinvoinnin vahvistamisen näkökulma kulkee punaisena lankana työtäni tehdessä.
Villien kanssa yhteistyö on lähtenyt käyntiin yhteisistä tavoitteista.
– Koen, että Villien arvomaailmaan on ollut helppo samaistua. Erityisesti itseäni puhuttelee syvästi se, että Villit haluaa olla ”kaikille hyvä”, ja että ihmisten sekä eläinten hyvinvointi on toiminnan jalkakivi.
– Toinen aihe, mikä lisäsi kiinnostustani työskennellä toimijana Villien kanssa yhdessä, on ajatus oppimisesta ja kehittämisestä. Itse koen, että elämässä voi aina oppia uusia asioita ja se, että Villit haluaa kehittää omaa toimintaansa uudenlaisella yhteistyö ja toimintatavoilla, houkutteli minua mukaan.
– Odotan siis innolla leiriä!
Hyvinvointi, jaksaminen, eläimet, kartano ja talliympäristö, yhdessä tekeminen, vertaistuki. Jos esimerkiksi nämä aiheet kiinnostavat, Kuitunen suosittelee lämpimästi ilmoittautumaan leirille.
– Voi hyvin -leiri sopii aikuisille ihmisille, jotka haluavat hetken tauon arjesta ja aikaa tarkastella apuvoimien kera omaa elämäänsä.

Joogaa, hevostelua ja hemmottelua
Leirin muuta ohjelmaa ovat muun muassa joogat ja tallitoiminta, sekä ratsastus, joka ei kuitenkaan ole perinteistä ratsastustuntitoimintaa.
– Lempeä jooga on olennainen osa leiriämme. Mikkeliläinen HeWenna lupaa johdattaa uudet ja konkarit ihaniin olotiloihin. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla, Ratsastuskeskus Villien omistaja, ratsastuksenohjaaja ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Melina Holmberg kertoo.
– Hevosten kanssa työskentelemme monella tavalla, ja siihen voi osallistua vain katselemalla tai osallistumalla – aiempaa hevoskokemusta ei tarvita.
Ratsastustunteja ryhmässä leiriin ei sisälly. Ennakkoon kerättyjen toiveiden mukaan leirillä on tarjolla ratsastuksen kokeilua, yksityistunteja tai rauhallinen maastokävelyretki. Opetus ja toiminta eriytetään toiveiden ja osaamisen mukaan.
– Leirille voi tulla myös oman hevosen kanssa leppoisasti ratsastelemaan tai tavoitteelliseen treeniin. Mutta yhtä lailla voi tulla kokonaan ilman aiempaa hevoskokemusta, tutustumaan hevosiin vaikka kauempaa, tai kokeilemaan ratsastusta turvallisesti ammattitaitoiseen ohjaukseen, Holmberg juttelee.
Leireillä majoitutaan ihanassa ja kotoisassa Landhaus Kekkolan kartanossa, järven rannalla, hevostallien läheisyydessä. Kartano hemmottelee leiriläisiä toiveiden mukaan saunalla ja italialaisen Marcon valmistamalla loistavalla ruualla aina herkullisesta ja runsaasta buffet-aamupalasta kolmen ruokalajin illalliseen.
Bonuksena leirillä voi myös varata oman yksityisen hyvinvointivalmennustunnin Sari Kuituselle.
– Yksilötapaamisessa keskiössä on jokaisen henkilökohtainen elämäntarina ja aihe, jota haluaa siinä tarkastella. Työskentelemme aina tavoitteellisesti ja voimavarakeskeisesti. Hyvinvoinnin vahvistaminen on leirin tärkein teema kokonaisvaltaisesti, Kuitunen sanoo.

Uniikki hyvinvointivalmennus
Sari Kuitunen tarjoaa yhteistyössä Villien kanssa hyvinvointivalmennusta.
– Villien toiminnallinen Omatunti tallilla sai kylkeensä samassa yhteydessä toteutettavan valmentavan keskustelun kanssani.
– Tämä paketti, Omatunti + hyvinvointivalmennus, tarjoaa mahdollisuuden työskennellä itselle merkityksellisten aiheiden parissa ohjatun, vaikuttavan tekemisen ja valmentajan tuella purkamisen ja käsittelyn kautta.
Sari Kuitusen ratkaisukeskeisen lyhytterapian ja työnohjauksen työkaluilla voidaan pohtia elämän solmukohtia tai tavoitteita, arkea, stressiä, unelmia, – mitä tahansa, mikä on tällä hetkellä pinnalla.
– Tavoitteena on hyvinvoinnin sekä omien voimavarojen lisääminen. Samaa työskentelytapaa voi hyödyntää minkä tahansa tavoitteiden kirkastamiseksi, Kuitunen kertoo.
– Omaan hyvinvointiin kannattaa panostaa. Oma hyvinvointi kannattaa laittaa tavoitteiden arvoasteikolle mahdollisimman korkealle.
– Ja se kannattaa tehdä jo tänään.

Kesän 2024 ”Voi hyvin” -leirille voi ilmoittautua netissä www.villit.net ja lisätietoa voi kysyä soittamalla tai viestimällä nuomeroon 045 611 1124 tai melina@villit.net