Voidaanko mennä, no emme taida rohjeta, no jos kuitenkin!

OTAVAN MARTAT ry vietti Ratsastuskeskus Villeissä Tallitoimintapäivää 12.5.2022. Saimme tallille Martoilta postia toimintapäivän jälkeen:

”Olimme saaneet Ratsastuskeskus Villeistä kutsun Tallitoimintapäivään. Ehdotus alkoi kiehtoa jäseniämme. Niinpä rohkenimme pitää erilaisen Martta-illan ja ottaa kaverinkin mukaan.

Martat eivät siis aina kudo, parsi, paikkaa, leivo, siivoa, laita ruokaa, möyri mullassa tai muonita muita. Nyt menimme heppatallille tutustumaan ja oppimaan uutta!

Mukana oli tietty jo aiemmin heppoihin tutustuneita, mutta sitten myös niitä, joita uljaat hevoset vähän pelotti.

Isot hevoset annoimme olla rauhassa ja niitä katselimme niitä vähän kauempaa.

Ponien kanssa sen sijaan tutustuimme lähemmin. Luottamuksen poneihin sai, kun ohjaaja seisoi vierellä ja saimme harjata niitä ja letittää niiden harjaan söpöjä lettejä. Jopa allekirjoittanut arkajalkakin uskalsi lähestyä harjaamaan ponia ja letittämään harjaa.

Rohkeimmat luvan saaneena antoivat makupaloja, eli leivänkannikoita isoillekin hepoille ja kavereitahan heistä sitten tuli.

Rehtiä tallityötä, eli karsinoiden putsaustakin oli tarjolla.

Loppuhuipennus oli, kun tallin yhteydessä toimivan Villit ry:n keppariklubilaiset esittivät hienon näytöksensä. Ihanat neitokaiset keppihevosineen hyppelivät niin ketterästi kuviomuodostelmissaan. Sen jälkeen he esittelivät vielä keppihevosensa ja sitten alkoikin meille ratsastuskoulu.

Huhhuh, olipa se rankkaa, mutta niin mukavaa. Kiitos keppariklubilaiset!

Kiitos myös Ratsastuskeskus Villit ja yrittäjä Melina, että myös kerroit meille, mitä hevosyrittäjän arki oikeasti on.

Päivän päätti sitten kahvihetki tallin takkahuoneessa, jossa tietenkin vielä kertasimme Tallitoimintapäivän antia.

Olipa kaiken kaikkiaan mielenkiintoista. Suosittelemme muillekin!”

Otavan Martat ry:n puolesta, pj. Tuula Paunonen

****
Vink Vink! Ratsastuskeskus Villien ryhmäpalvelut ovat kaikille ryhmille avoimia palveluita. Kerää oma porukkasi ja varaa oma Tallitoimintapäivänne numerosta 045 783 70577/ tallin info tai 045 6111124 / Melina Holmberg. Tervetuloa tallille!